Geschiedenis

In 1979 komt Ulrich Rampp, de oprichter van Biofloral, op de fiets uit Bavière om zich in de Haute-Loire te vestigen, in het hart van het platteland en de sappen uit de Auvergne, in een idyllische ongerepte vallei. Hij laat zich leiden door de omringende natuur, een onuitputtelijke inspiratiebron, en richt in 1999 het laboratorium Biofloral op. Dit laboratorium wijdt zich aan de ambachtelijke productie van natuurlijke plantaardige geneeskrachtige middelen, 100% biologisch, waaronder het beroemde Zweeds elixir , de brandnetel-silicium en nog de Bachbloesems.

Het Biofloral laboratorium - Haute-Loire

Filosofie en inspiratiebronnen

Voor Biofloral is de symbiose tussen mens en natuur essentieel. Hoewel onze voorvaderen dagelijks met dit gegeven leefden, zijn wij er met de tijd niet meer mee bezig. Om deze symbiose weer terug te vinden en ons ervan te doordringen heeft Biofloral zich laten inspireren door verschillende geschreven stukken uit de Middeleeuwen tot op heden, met name Hildegard van Bingen, Paracelsus en de beroemde dokter Edward Bach. Zoveel jaren nadien kunnen we zeggen dat deze 3 erkende medici in hun tijd alle drie beweerden dat gezondheid alchemie is tussen lichaam, geest en ziel. Dat komt goed uit want de natuur stelt alles wat we hiervoor nodig hebben tot onze beschikking.

Het Biofloral laboratorium - Hildegard van Bingen

Hildegard van Bingen (1098 – 1179)

Hildegard van Bingen, moniale en visionair, wordt beschouwd als de eerste moderne fytotherapeut. Haar recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven. Ze bereidde planten in wijn door zachte en lange maceratie om er zoveel mogelijk werkzame stoffen aan te onttrekken.

« Als lichaam en ziel perfect samenwerken, dan ontvangen ze de ultieme beloning in de vorm van vreugde en gezondheid. »

Het Biofloral laboratorium - Paracelsus

Paracelsus (1493 – 1541)

Een van de grootste medici allertijden. Hij was een eenzame onderzoeker, die tegen de standaard overtuigingen inging, een groot visionair waarvan het werk hem aanzette tot beschrijven en uitoefenen van homeopathie en magnetisme.

« Elke ziekte brengt een disbalans tussen het lichaam en de geest aan het licht. Het is dus van belang om het middel te vinden dat ons kan terugbrengen naar onze ware spirituele aard, de enige echte bron van genezing. »

Het Biofloral laboratorium - Dokter Edward Bach

Dokter Edward Bach (1886 - 1936)

Aan het begin van de 20e eeuw besteedde dokter Edward Bach, een beroemde Engelse homeopaat, de laatste 10 jaar van zijn leven aan het herkennen en vervaardigen van bloemenelixirs. Hij heeft in de natuur bloemen ontdekt die een positieve werking hebben op lastige emoties. Hij nodigt u uit op een geweldige reis door de natuur, op ontdekking naar onszelf langs 38 bloemen en knoppen: de Bachbloesems zijn zijn levenswerk.

« Zolang ziel, lichaam en geest in harmonie zijn kan niets ons treffen. »

Waarden

Sinds de oprichting van het laboratorium in 1999 zijn wij trouw gebleven aan de waarden die de essentie vormen van onze visie:  

Authentiek

Een bedrijf op menselijke maat, met sterke geëngageerde waarden dat vergeten kennis overbrengt.

Holistisch

Mysterieuze emotionele en energetische geneesmiddelen die zorgen voor de juiste balans tussen lichaam, ziel en geest, voor een goede gezondheid tot in het diepste van uw zijn.

Natuurlijk

Een bedrijf dat gehecht is aan zijn vulkaangrond, in het hart van de natuur. Natuurlijke ingrediënten met biologische planten die de rijkdom en kleuren van de vegetatie om ons heen overbrengen.

Respectvol

Een bevoorradingsprocedure en een verstandige en milieuvriendelijke vervaardiging voor het selecteren van grondstoffen van superieure kwaliteit zodat de natuur ons al haar geneeskrachtige eigenschappen kan leveren.
Het Biofloral laboratorium - Onze ecologische woning

Lokalisatie

Al vanaf het begin zijn wij gevestigd in dezelfde kleine vallei in de bergen van de Auvergne. Gelegen in het hart van de ongerepte natuur, vol met energie dankzij de hoge ligging, de granieten bodem die 300 miljoen jaar oud is en de vulkanische grond.

In overeenstemming met onze filosofie hebben we een kleine vallei gevonden die ons herbergt. Er zijn biodynamische gewassen en een opleidingscentrum voor natuurlijke therapieën. Dit milieuvriendelijke verblijf is perfect geïntegreerd in de natuur van het landschap. Er worden ook welzijns- en gezondheidsverblijven georganiseerd om volledig tot rust te komen en weer in contact te komen met de natuur.