We werken elke dag om de natuur te sublimeren, en om aan onze producten haar subtiele kenmerken, energie en vitale kracht mee te geven.

Ethische benadering en minder impact op het milieu

In overeenstemming met onze waarden zijn we betrokken bij het milieu en de natuur en daarom passen we ons gedrag dagelijks aan voor een milieubewuste en verantwoorde werkwijze: 

  • Composteren van planten die gebruikt worden bij de vervaardiging, volgens de biodynamische methode voor een nieuwe bemesting van de grond.
  • Sorteren en recycleren van 100% afval om onze planeet niet te overbelasten.
  • Vermindering van verpakkingen van onze producten en gebruik van recycleerbare verpakkingen (glazen flesjes, recycleerbare PET flessen, recycleerbare PEFC dozen en gebruik van 100% plantaardige inkt)
  • Energiebesparing binnen het laboratorium dankzij LED en automatische programmering van het stoppen van de elektrische apparaten.
  • Behoud van bijen; onze bijenkorven in de tuinen van Espaladous in samenwerking met een lokale imker dragen bij aan het behoud van het ecosysteem die ons omgeeft.
Onze betrokkenheid - Respect voor het milieu

Onze aanpak is beloond met de CCI Haute-Loire prijs voor duurzame ontwikkeling in de lokale economie in 2019.

Alle producten van Biofloral zijn biologisch gecertificeerd*. Het bedrijf houdt zich aan de veeleisende specificaties als het gaat om kwaliteit. Dit geldt ook voor ethiek want welzijn staat centraal bij de Biofloral-missie.

Aan de andere kant selecteren we bij voorkeur leveranciers en partners in de buurt van het laboratorium zodat we de bedrijfsvoering lokaal houden. We werken bovendien samen met een ESAT

*Uitgezonderd colloïdaal zilver dat geen bio-benaming mag krijgen omdat het water en het zilver waaruit het bestaat niet biologisch kunnen zijn.

Authentieke vervaardiging en kwaliteitscontrole

Gelegen in het hart van de Auvergne, ons laboratorium heeft de eeuwenoude productiemethoden sinds de oprichting altijd nauwkeurig gevolgd.

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, worden er regelmatige controles uitgevoerd. Bovendien vinden we het zeer belangrijk om de beste 100% biologische grondstoffen te selecteren zodat we lokale producten promoten.

Onze gehele productie is gegarandeerd zonder omstreden ingrediënten gemaakt.

Een authentieke en ambachtelijke vervaardiging in de Haute-Loire om u het beste uit de natuur te bieden!

Onze betrokkenheid - De eeuwenoude productiemethoden

Certificeringen

Onze betrokkenheid - Frans kwaliteitslabel
Frans kwaliteitslabel dat garandeert dat 95% van de ingrediënten afkomstig zijn uit de biologische productie, geen synthetische chemicaliën of GGO bevatten, en op een milieuvriendelijke manier verkregen zijn.
Onze betrokkenheid - Europees kwaliteitslabel
Europees kwaliteitslabel dat garandeert dat minimaal 95% van de ingrediënten afkomstig zijn van een biologische productiemethode, geen synthetische chemicaliën of GGO bevatten, en op een milieuvriendelijke manier verkregen zijn.
Onze betrokkenheid - Certificering Demeter
Internationaal merk dat garandeert dat de producten afkomstig zijn uit de biodynamische landbouw, welke met name is gebaseerd op het respecteren van de wet van levende wezens en de ritmes van de natuur.
Onze betrokkenheid - Certificering cosmebio
Label dat cosmetische producten maakt met een minimum van 95% natuurlijke ingrediënten of ingrediënten van natuurlijke herkomst, hoofdzakelijk afkomstig uit de biologische landbouw.
Onze betrokkenheid - Certificering cosmos organic
Label dat het gebruik van een productie- en transformatieproces garandeert dat het milieu en de gezondheid van de mens respecteert. Hiervoor wordt minimaal 95% aan natuurlijke ingrediënten en minimaal 95% aan biologische ingrediënten gebruikt van de plantaardige ingrediënten.
Onze betrokkenheid - Certificering ecocert
Certificerend organisme dat de garantie biedt dat het de Europese regelgeving in acht neemt als het gaat om biologische productie. Ecologische en biologische cosmetica gecertificeerd door Ecocert Greenlife volgens de Ecocert-standaard die beschikbaar is op http://cosmetiques.ecocert.com
Onze betrokkenheid - Ambachtelijke vervaardiging
Onze elixirs Bloesems van Bach zijn vanaf het begin ambachtelijk vervaardigd in ons laboratorium in de Auvergne volgens de originele methode van dokter Bach.