We laten ons al vanaf heel vroeger inspireren door originele en natuurlijke recepten, voortvloeiend uit eeuwenoude kennis, die het beste van de natuur bevatten. We zetten de productie van deze plantaardige geneesmiddelen voort en respecteren de authenticiteit van natuurlijke materialen zonder ze te vervormen, zodat iedereen die het gebruikt welzijn en harmonie terug kan vinden.

Geneesmiddelen op basis van biologische planten - Bloesems van Bach

De Bloesems van Bach

Een tak van de fytotherapie, de Bloesems van Bach, zijn florale middelen op basis van wilde bloemen en knoppen. Ze zijn vervaardigd volgens de methode van de beroemde dokter Edward Bach, die als principe had: een bloem = een emotie.
Geneesmiddelen op basis van biologische planten - Grote Elixirs

De Grote Elixirs

De grote elixirs van Biofloral zijn geïnspireerd door oude methodes uit de Middeleeuwen, en met name traditionele geneesmiddelen van de heilige Hildegard van Bingen. Het is een doordacht plantenmengsel in biologische wijn zonder sulfiet, aangevuld met honing, bloesems van Bach en spagyrische stoffen voor een diepe werking op het organisme.

Brandnetel-silicium

Silicium is van groot belang voor de goede werking van ons lichaam. Het is een van de belangrijkste mineralen die aanwezig zijn in ons lichaam. De silicium reserves nemen in de loop van de tijd af en onze geraffineerde voeding kan dit gebrek helaas niet compenseren.

Alle planten bevatten silicium en sommige meer dan andere. Dat geldt met name voor de brandnetel (Urtica Dioica) waarvoor we hebben gekozen. Het silicium dat eruit wordt onttrokken is namelijk de vorm die het best wordt opgenomen door het lichaam: een van planten afkomstig organisch en natuurlijk silicium.

Geneesmiddelen op basis van biologische planten - Colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver wordt al sinds jaar en dag erkend als een veelzijdig ontsmettingsmiddel. We vervaardigen het op ambachtelijke wijze met behulp van een productieproces door middel van waterelektrolyse. Hiermee wordt een natuurlijk fenomeen nagebootst (blikseminslag in zeewater) voor biologische beschikbaarheid en optimale efficiëntie.
Geneesmiddelen op basis van biologische planten - Aromatherapie

Aromatherapie

Een essentiële olie (EO) is een vluchtige stof die onttrokken wordt aan een aromatische plant en verkregen is door waterdampdistillatie voor aromatische planten en door “koude persing” voor schillen van citrusvruchten. De onttrekking gebeurt uit de wortels, blaadjes, stengels, schors…. De vervaardiging van essentiële olie vereist meerdere kilo’s verse planten om de honderden verschillende aromatische moleculen te onttrekken.
Geneesmiddelen op basis van biologische planten - Kruidentheeën

Kruidentheeën

Afhankelijk van uw behoeften en de seizoenen verzorgt u uzelf op een natuurlijke manier met de Biofloral kruidentheeën, die samengesteld zijn uit planten, vruchten en wortels die zorgvuldig geselecteerd worden voor hun specifieke gunstige effecten.
Geneesmiddelen op basis van biologische planten - Lithotherapie

Lithotherapie

Het woord lithotherapie komt van het Griekse woord “lithos” (steen) en “therapeia” (genezing). Het betekent verzorging via stenen.