De geschiedenis van Bach

De "geneeskunde van de ziel", originele methode van dokter Bach

Dokter Edward Bach heeft de  10 laatste jaren van zijn leven gewijd aan het onderzoek, de herkenning en de vervaardiging van 38 bloemenelixirs. Hij heeft in de natuur bloemen ontdekt die een gunstig effect hebben op lastige emoties. Voor hem liggen de oorzaken van ziektes veelal in het conflict tussen de ziel en de geest. Met bloemen zoekt hij naar het harmoniseren van deze conflicten om zo een balans te hervinden, niet om te verlichten maar om te genezen. Dokter Bach heeft 38 bloemen geselecteerd die een hogere vibratiestaat hebben dan andere planten of bloemen die vaak door de mens gebruikt worden om het lichaam te verzorgen. Deze Bloemen zijn inmiddels beroemd en dragen de naam: Bloesems van Bach.

Bloesems van Bach - Dokter Edward Bach

« De persoon behandelen, niet de pijn.
De oorzaak behandelen, niet de effecten. »

Edward Bach

Vervaardiging

Onze geneeskrachtige middelen met Bloesems van Bach zijn op ambachtelijke wijze gemaakt in ons laboratorium in het hart van de Auvergne. De originele methode van dokter Bach wordt hierbij streng gevolgd met een verdunning van 1/240e van het ‘moeder’ elixir.

De bloemen worden in hun natuurlijke omgeving geplukt. Dit gebeurt ’s ochtends bij zonsopgang op het moment dat hun potentieel op hun maximale niveau is. De solarisatie wordt net als bij dokter Bach gedaan op de plek van het plukken in een serene onbewolkte omgeving. Door de werking van de zonnestralen en het water komen de kwaliteiten van de bloem tot uiting. Deze worden vervolgens doorgegeven aan het water. Om alle geneeskundige krachten van de plant te behouden wordt aan de florale maceratie biologische DEMETER cognac toegevoegd.

Voordat het bloemenelixir verpakt wordt, wordt het opnieuw gedynamiseerd en vervolgens afgemaakt met cognac met een oplossing van 1/240e. Dit gebeurt volledig volgens de originele methode die bedacht en beschreven is door dokter Bach om een goede dynamische en energetische werking voor maximale efficiëntie te garanderen.

De bloemenelixirs van Biofloral werken grondig in door hun subtiele karakter en helpen bij het in balans brengen van de psychische en energetische staat voordat er een nieuwe emotionele balans ontstaat.

Al onze bloemenelixirs zijn biologisch gecertificeerd en DEMETER.

Bloesems van Bach - Demeter certificering

De DEMETER certificering, ontstaan in 1924, duidt de biodynamische landbouw aan. Dit is een vorm van biologische landbouw die zowel holistisch, herstellend als positief is. Hij houdt rekening met de cycli die het leven in de grond bepalen en begunstigen de autonome en gediversifieerde exploitaties. Deze landbouw begeleidt planten naar een harmonieuze ontwikkeling en beschouwt de grond als levend wezen.

De 38 bloemen van Bach

Om u te helpen om eenvoudig het elixir te vinden dat u nodig heeft, heeft dokter Bach de emotionele staten in 7 grote families ingedeeld. De 38 elixirs zijn in deze families ingedeeld, en elk elixir correspondeert met een specifieke emotionele toestand:

Angst en Onveiligheid

Deze familie bevat 5 bloemen die helpen bij het bepaplen van de verschillende soorten bekende en onbekende angsten. Het biedt u de mogelijkheid om Vertrouwen en Sereniteit in uw legen terug te krijgen. 

Twijfel en Onzekerheid

Deze familie bevat 6 bloemen die emoties als ontmoediging ten opzichte van obstakels, verslagenheid of besluiteloosheid behandelen. In dit kader helpen de bloemen van Bach bij het terugvinden van Kracht en Zin om zo door te gaan en verder te komen.

Eenzaamheid en sociale vaardigheden

Deze familie richt zich op problemen met de Communicatie en helpen bij het verbeteren hiervan in het dagelijks leven. 

Gebrek aan interesse voor wat er is

Deze familie bevat 7 bloemen die ons in ons leven en in het moment verankeren door het terugvinden van Vitaliteit en Levensvreugde.

Bovenmatig bezig zijn met de ander

Deze familie bevat 6 bloemen waarmee u meer Acceptatie en Begrip voor anderen ervaart. 

 

Ontmoediging en Wanhoop

Deze familie bevat 8 bloesems van Bach die helpen bij het terugvinden van Moed en Hoop bij emoties als faalangst, overspannenheid, wanhoop door pijn of verdriet of een gevoel van onrechtvaardigheid. 

Bloesems van Bach - Bloemen

Overgevoeligheid

Deze familie bevat 7 bloesems van Bach die helpen bij het omgaan met Overgevoeligheid en het terugvinden van Rust en Balans.

Bloesems van Bach - Bloemen

Voor extra ondersteuning bij het maken van de juiste keuze voor een elixir adviseren we u om u te laten leiden door de kleuren van elke familie. U vindt deze op de verpakking.

Bloesems van Bach - Complexen en afgeleiden korrels

Complexen en afgeleiden 

Het beroemde complex van de Bloesems van Bach gecreëerd door dokter Bach zelf is de hulp, de Rescue zoals hij het noemde. Het staat bekend om de positieve uitwerking bij het omgaan met momenten van paniek, stress of verwarring.

Om u te ondersteunen in alle situaties in uw leven heeft Biofloral complexen ontwikkeld door de adviezen van dokter Bach op te volgen. Deze complexen zijn gemaakt op basis van een subtiele combinatie van (5 tot 7) Bloesems van Bach  als eenheid die zorgvuldig zijn geselecteerd om de dagelijkse problemen aan te pakken, ongeacht of deze tijdelijk of blijvend zijn.

Deze combinaties bestaan in meerdere vormen zodat ze geschikt zijn in verschillende situaties en voor diverse gezinsleden: spray, druppels, korrels, pastilles en gommen voor kinderen.