Silica, of Siliciumdioxide, komt van silicium: dit mineraal, aanwezig in de aardkorst, komt na zuurstof het meest voor in de natuur (bijna 30%). Hij is op een natuurlijke manier aanwezig in de grond, de rotsen, het zand… in deze fase hebben we het over mineraal-silicium.

Brandnetel-silicium - Brandnetel

Om te zorgen dat het opgenomen kan worden door het menselijk lichaam, dient het getransformeerd te worden. Hiervoor zijn planten het beste natuurlijke laboratorium. Door zijn wortels neemt de plant het silicium die in de grond zit op en verandert het zodat het deelneemt aan zijn eigen ontwikkeling, zich verstevigt en resistenter maakt.

Het silicium wordt door de plant getransformeerd en gaat van de minerale staat over in de plantaardige staat. Het silicium wordt dan dus organisch silicium dat perfect door het menselijk lichaam die deze plant consumeert, opgenomen kan worden.

Silicium is een vitaal onderdeel voor ons welzijn! Het is op een natuurlijke manier aanwezig in ons lichaam, silicium draagt bij aan de vorming van collageen en elastine die weerstand en soepelheid bieden aan bindweefsel in het lichaam (gewrichten, huid, haren, spieren, pezen, etc.). Dankzij het vele en terugkerende gebruik van onze gewrichten, spieren en huid, herstellen deze minder snel. Ze kunnen mobiliteit en elasticiteit verliezen in de loop van de jaren. Om al deze redenen is het belangrijk om te zorgen dat we voldoende silicium binnenkrijgen.

Brandnetel-silicium is efficiënt als onderhoudsmiddel het hele jaar door. Het is dé natuurlijke oplossing om op een duurzame manier uw vitaliteit te beschermen !

Alle planten bevatten silicium, maar sommige meer dan andere: brandnetel, paardenstaart, bamboe, zijn de meest bekende vanwege hun hoog gehalte in silicium. Biofloral heeft ervoor gekozen om het silicium uit brandnetel (urtica doica) te halen. De reden hiervoor is dat het de vorm is die het best wordt opgenomen in het lichaam, zonder irritatie van het afvalsysteem (nieren en urinewegen).

Het silicium die in brandnetel zit is onttrokken uit het gedeelte dat boven de grond groeit. Het wordt op een ambachtelijke manier verkregen en in ons laboratorium bewerkt volgens een volledig natuurlijk proces. Tijdens dit proces verrijkt Biofloral het silicium uit brandnetel door middel van een dynamisering met bronwater in een waterval op kristallen waar kiezelwieren (aanwezige micro-organismen en micro-algen op de oppervlakte van de kristallen) de efficiëntie en energie van de brandneteloplossing komt versterken.

Het brandnetel-silicium van Biofloral is 100% organisch en natuurlijk, en kan dus perfect door het menselijk lichaam worden opgenomen. Het helpt bij het onderhouden van de gewrichten, spieren en pezen en draagt bij aan een zuivere huid. Het brandnetel-silicium is biologisch en Demeter* gecertificeerd, gegarandeerd zonder synthetisch silicium of mineralen, parabenen, bijwerkingen of giftigheid.

*De kweek van de brandnetels wordt op biodynamische wijze gedaan, volgens de voorschriften van DEMETER. Deze manier van kweken is nog veeleisender dan die van de biologische landbouw, en baseert zich op het respect voor natuurlijke cycli, kosmische en seizoensritmes, de rotatie van gewassen, natuurlijke fertilisatie en de interactie tussen mens, dier en plant. Dit alles met het oog op duurzame landbouw die alles wat leeft centraal stelt in zijn aanpak.