In 400 voor Christus adviseerde Hippocrates om zilverpoeder te gebruiken op wonden om ze te helpen genezen. Paracelsus kwam hierop terug in de 15e eeuw voor zijn antibacteriële werking.

Het colloïdaal zilver van Biofloral van een Europese farmacopee waardige kwaliteit wordt verkregen door ionisatie, een proces dat bestaat uit het reproduceren van de hydrolyse van zilver. Dit is een fenomeen dat zorgt voor de aanwezigheid van zilver in de zeewateren als gevolg van elektrische schokken door onweer. De geïoniseerde vorm, een volledig natuurlijk proces dat voorkomt in de natuur, staat het gebruik van een lagere dosis toe met een extra grote efficiëntie en volledige onschadelijkheid.

We gebruiken bovendien zeer zuiver water van hoge kwaliteit, een essentiële kwaliteit om te zorgen dat de zilverionen niet reageren op de organische bestanddelen en/of andere ionen op straffe van vorming van oxiden van zilver of andere ongewenste elementen. Dit is een van de redenen die maken dat colloïdaal zilver van Biofloral geen bijwerkingen heeft.

Dankzij het productieproces biedt colloïdaal zilver optimale biologische beschikbaarheid, snelle opname en een extra goede werking. Bovendien blijft het actief op lange termijn, zonder neerslag.

Colloïdaal zilver - Bliksem op water

Colloïdaal zilver wordt uitwendig gebruikt met een kompres om de huid te beschermen of als spoeldrankje voor mondhygiëne.
Hij kan ook voor dieren, kamerplanten en onderhoud in huis gebruikt worden.